LIGHTSTAR DIRECT PREAMP VALUE?

Carver Research Forum, Everything Lightstar, Lightstar, Lightstar,
User avatar
Toy Maker
Puppet Master
Posts: 6801
Joined: Wed Oct 08, 2003 1:26 am

Re: LIGHTSTAR DIRECT PREAMP VALUE?

Post by Toy Maker » Thu Aug 14, 2008 12:49 am

The amp works.... I was right about the Hi/Low gain switches. The amp runs stereo mode balanced, both channels are the same volume now. It does need a new bulb in 1 of he meters, no big deal...
The odd thing is... With these amps, there are 2 power switches on the back, when you turn them both one.. the amp is supposed to be be in stand by mode. this amp comes on as soon as you flip the power switches. Once it is on... there is a very low "clicking sound" coming from the amp, and you can hear it in BOTH speakers.... This clicking stops after about 1-2 minutes, and does not happen again unless you leave the amp off for a few hours.
Talked to Rolland, and it seems there is an adjustable pot on the front panel touch sensor power switch. We are not totally sure yet, but it looks like the sensativity needs to be turned down, so the amp will go off. We think the relay switch is just freaking out, with the sensor being set too high.
Hopefully, this weekend, I will be able to take the amp apart, and turn down the sensor, and put new lights in... That should be it.

snow
TFM-25
Posts: 373
Joined: Thu Dec 21, 2006 3:44 am
Location: alaska
Contact:

Re: LIGHTSTAR DIRECT PREAMP VALUE?

Post by snow » Thu Aug 14, 2008 3:57 pm

Kool well if thats the only issue you did well \:D/



REGARDS SNOW

Post Reply

Return to “Carver Research (Lightstar)”